fredag 18 mars 2016

Ut med Exxon Mobile in med Wells FargoHär om dagen så sålde jag mitt innehav i Exxon Mobile (82,69 USD) och ersatte med BankJätten Wells Fargo (49,73 USD). Kände att de var dags att tömma ut oljan, den började bli gammal. Well Fargo har direktavkastning på ca 3 %. Utdelningstillväxt på ca 50 % dem senaste 5 åren. Betalar endast ut ca 35 % av vinsten. Läs mer om Wells Fargo här. Wells Fargo & Company, (NYSE: WFC), är en amerikansk affärsbank och finansbolag.
Företaget grundades den 18 maj 1852 av Henry Wells och William Fargo. Företaget är mest känt för sin transportservice som även omfattade brev. Genom ett väl utbyggt nät av ombud och postlådor utgjorde de ett alternativ till US Mail. Tidvis ansågs de vara tillförlitligare och snabbare. Företaget köpte 1866 upp Ponnyexpressen för 2 000 000 USD. När järnvägsnätet etablerades i USA fick företaget svårigheter med posthanteringen då man inte tillräckligt raskt bytte från häst eller diligens för sina transporter.
Företaget har senare ägnat sig åt annan bland annat transportverksamhet och bankverksamhet. Numera är man en av USA:s största bankkoncerner.

3 kommentarer:

 1. Jag vet inget om värderingen i Wells Fargo och om den är motiverad eller ej, men utdelningsbiten känns ju iallafall bra. Utdelningsandel på 35% bådar gott för framtida utdelningar!

  SvaraRadera
 2. Du menar 35% av VPA delas ut? Lagt en provorder. Risken är väl främst att kronan stärks och då blir avkastningen svag kortsiktigt.

  SvaraRadera
 3. Payout ratio (TTM 36 %) vad de jag syftande på i detta inlägget. Ja de finns ju en risk med det. Jag väljer att investera månadsvis så upp och nedgångar jämnar ut sig på lång sikt.

  Lycka till med dina investeringar Per!

  Tack för din kommentar!

  /LIMG

  SvaraRadera