torsdag 25 februari 2016

New buy. VISA INC

Här om dagen så tryckte jag på köpknappen igen. Den här gången blev det nytt innehav i Kontokortsjätten VISA. Köp kurs 73 USD. Visa har kvartalsvis utdelning, i nuläget ligger den på 0,14 USD. Vilket ger en direktavkastning på ca 0,8%. Ännu ett köp för att balansera portföljen med mer utdelningstillväxt. Visa har en netto vinst på ca 47 % för 2015, vilket är ganska imponerande. Utdelningstillväxt på 31 % senaste 5 åren. Omsättningen växte med ca 10 %.

Jag gjorde tidigare en jämförelse mellan Mastercard och Visa och tyckte att Visa vann racet. Ta gärna en titt på jämförelsen. http://lifeismygoal.blogspot.se/2016/02/visa-vs-matercard.html.


Visa är ett av världens största kreditkort- och betalningsvarumärken ägt av Visa International Service Association (en rekursiv akronym), en börsnoterad organisation bestående av över 21 000 finansiella institutioner. I Europa är Visa Europe en medlemsägd organisation.
Visa-kortet gavs först ut 1958 av Bank of America, då under namnet Bank AmeriCard. Namnet Visa registreras 1970. Bank AmeriCard bytte 1976 namn till Visa. I dag är JPMorgan Chase den största utgivaren i världen.
Visa själva ställer inte ut några kort. Istället licensierar man sina medlemmar att ge ut kort med Visa-logotypen och som fungerar i Visas nätverk. Korten finns i flera nivåer av kort, såsom standard, Guld, Platinum och Infinite. Infinite är den ovanligaste varianten av kortet och korthavaren skall ha en årsinkomst på ca 2 miljoner kr för att få kortet.

Skulle vilja göra köp av (KMI) och (DE) i nuläget också men vad gör man när kassan är slut? =(

2 kommentarer:

  1. Rättstavad version: "Life is my goal. Jag är en 32 år gammal trebarnspappa som drömmer om att leva på aktieutdelningar.

    SvaraRadera
  2. Tack tack. Vilken miss! =) nu ser de bättre ut!

    SvaraRadera